Usein on esitetty kysymys, miksi emme kerro asioista autenttisina, juuri sellaisina kuin ne ovat tapahtuneet. Raimo Mäkelä kirjassaan "Naamiona terve mieli- kuinka kohtaan luonnehäiriöisen" toteaa, ettei luonnehäiriöiselle kannata antaa näitä kirjoja, koska hän ei niistä tunnista omaa käytöstään. Jos kuitenkin kertoisimme tiettyjä asioita juuri sellaisina kuin ne ovat tapahtuneet, tunnistaisi hän niistä mahdollisesti ainakin kertojan, joka joutuisi ehkä suureen vaaraan. Siksi kaikki kuvaamamme perustuu todellisuuteen, mutta olemme muuttaneet niin henkilöt kuin tapahtumatkin sellaisella tavalla, ettei kukaan kirjojemme henkilöistä ole todellisuudessa yksi ihminen, vaan olemme yhdistäneet erilaisia tapahtumia eri ihmisten elämään. Suotakoon se meille anteeksi, mutta se on välttämätöntä ihmisten suojelemiseksi. Matti, Maija, Liisa ja Jussi ja kaikki muut ovat mielikuvitushenkilöitä, mutta siitä huolimatta heidän kaltaisiaan ihmisiä on tässä maassa kymmeniä tuhansia.

Voit kertoa meille omista kokemuksistasi ja lähettää kirjoituksesi meille sähköpostina tai kirjeenä. Toivoisimme Sinun itsesi muuttavan kokemasi sellaisella tavalla, ettei kukaan tunnista Sinua. Voit muuttaa nimet ja sijoittaa tapahtumat toisenlaisiin yhteyksiin. Jos et katso osaavasi kertoa ikään kuin toisena henkilönä, kerro siitä meille niin me teemme tarvittavat muutokset.

Jos käytät sähköpostia, älä lähetä aineistoasi liitetiedostona vaan tekstimuodossa. Emme avaa liitetiedostollisia sähköposteja!

On tärkeätä että mainitset saammeko julkaista lähettämäsi aineiston sivuillamme!

Meillä ei ole toistaiseksi mahdollista järjestää reaaliaikaista palvelua, mutta jos Sinulla on kysymyksiä tai toivomuksia siitä, mitä tulisi kirjoittaa ja selvittää, pyrimme olemaan avuksi noin viikon tai kahden viiveellä. Voit myöskin lähettää kysymyksiä tekstiviestinä numeroon 045- 1314180. Vastaamme näillä sivuilla niin pian kuin se on mahdollista.

Ammattimaista apua on saatavissa toistaiseksi hyvin vähän tältä alueelta. Siksi joudumme paljon turvautumaan vertaistukitoimintaan. Monet eivät kuitenkaan jostakin syystä ole halukkaita tulemaan ryhmiin. Siksi ihmissuhdekouluttaja Markku Vuori suo mahdollisuuden kahdenkeskiseen keskusteluun ja asioiden selvittelyyn. Hänet voi tavata Riihimäellä sopimuksen mukaan puh. 045-1314180 kerhohuoneella Riihimäen keskustassa. Käyntikerrasta suoritetaan 20 euron tuntimaksu yhdistykselle.

Puhelimessa tapahtuva keskustelu on ensimmäisillä kerroilla maksutonta, mutta jatkossa pätee sama kuin edellä.

Jos joku pienryhmä pääkaupunkiseudulla haluaa järjestää tapaamisen, maksetaan todelliset matkakulut tuntimaksun lisäksi.

Luentotilaisuuksien järjestäjien kanssa sovitaan kustannuksista tapauskohtaisesti.